12,13 i 19 de setembre: vaga a l’ensenyament públic!

La Coordinadora d’Interzones, nascuda arran de l’autoorganització del professorat actiu en la defensa d’un ensenyament públic i de qualitat, ha acordat un calendari de mobilitzacions per al curs 2012-13 a fi de posar fre a les polítiques neoliberals mitjançant les quals el Departament d’Ensenyament està destruint el nostre model públic d’educació. (…)

En vista de l’atac sense precedents en temps de democràcia formal que està patint l’educació pública al nostre país (…)  no veiem cap altra opció més que plantar-nos dràsticament per aturar el que considerem que és un retrocés social de conseqüències imprevisibles.

Per aquestes raons, des de la Coordinadora interzones, com a òrgan de decisió assembleari del professorat, amb el suport de la Federació d’Ensenyament de la Confederació General de Treballadors (CGT), hem convocat formalment una vaga dels centres educatius públics els dies 12, 13 i 19 de setembre (coincidint amb el primer dia lectiu dels diferents centres públics de primària, secundària, cicles i escoles d’adults), i els dies 26 i 27, de setembre amb la intenció de continuar amb una vaga indefinida discontínua de dos dies setmanals avaluable pel propi òrgan convocant en assemblea, fins que el Departament accepti obrir un període de negociació amb el col·lectiu que permeti retornar als centres públics la qualitat, els recursos i els docents necessaris per afrontar amb garanties d’èxit l’educació de les futures generacions.

La nostra Plataforma reinvindicativa es basa en els tres objectius mínims següents:

1. Aturar l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència;
augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat…).
2. Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou per al professorat substitut, en comptes de la cobertura parcial a
partir del desè dia, tal com ha establert el Departament d’Ensenyament per a aquest curs 2012-13.
3. Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de
l’Administració.

Què us demanen:

Volen demanar el suport de la vostra assemblea o col·lectiu i que ens ajudeu en la difusió per fer-la el més àmplia possible. Per això demanen el vostre posicionament públic a través d’un comunicat i a la pàgina web de la vostra  assemblea i fer arribar aquest posicionament a tota la militància.

També necessiten el vostre suport en les plataformes en defensa de l’ensenyament públic que ja hi ha als diferents barris (assembles grogues locals, assemblees de zona, plataformes de docents, comissió d’educació de les assemblees de veïns, etc.) o que se’n creïn de noves, per ajudar en difusió de la vaga i les mobilitzacions (ajudar a encartellar els centres, distribuir fullets, anar a les convocatòries, etc.) i si pot ser consolidar-les durant tot el proper curs.

Per què cal fer aquesta vaga?

No és una vaga per mesurar les forces que té un sindicat o un altre per a anar a la Mesa Sectorial. És una vaga per a mesurar les forces del conjunt de la societat i les organitzacions d’esquerres per oposar-se a les retallades en l’educació pública.

Una vaga no és cremar cap cartutx, és avançar i consolidar el moviment en defensa de l’ensenyament públic. I si s’espera més a convocar-la, serà molt més minoritària i hi haurà ben poca gent per fer-la.

Una vaga per defensar 3.000 companys que no treballaran aquest any com a mestres i professors. Per combatre la precarietat de les condicions de treball dels interins i substituts: només es cobraran les hores lectives (ni tutories, ni patis, ni coordinacions) per les baixades del salari i pel no cobrament del mes de juliol. Cal fer-la perquè encara no tenim cap altra eina que iguali la vaga en càrrega simbòlica ni de confrontació.

TOTA LA INFORMACIÓ:  http://elpratesmou.blogspot.com.es/2012/07/12-13-i-19-de-setembre-vaga.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*