3 anys a la rereguarda

3 anys a la rereguarda!

#3anysALaRereguarda3 anys a la rereguarda i ens adonem de com passa el temps a cada aniversari, com no pot ser d’una altra manera.

3 anys a la rereguarda aprenent a fer coses que mai no havíem pensant que faríem: protegir-nos de la força repressiva i cega d’un règim que sembla moribund i ho demostra amb una persecució demencial contra la ciutadania. Les seves lleis mordasses. Els seus codis antiterroristes.

3 anys a la rereguarda intentant ser un granet més de sorra en la lluita col·lectiva que totes estem lliurant per transformar aquest món tan injust i que ens vol infelices.

3 anys a la rereguarda. Al costat i al darrere de Juan Pablo Torroija, Wendy Ferreira, Juan Andrés Benítez, Yassir el Younoussi i tants altres que hem plorat i recordat com si fossin companys nostres de lluita. Perquè a Rereguarda hem intentat polititzar allò que no estava polititzat; allò oblidat, simplement, per pertànyer a altres espais.

3 anys a la rereguarda i un llarg número de ferides, traumes psicològics, detingudes i muntatges policials. Realment, no sabem com es pot suportar tant de desastre i ens adonem que abans apartàvem la mirada de tantes coses que passaven i no hi havia ningú per estar atentes.

3 anys a la rereguarda. Un efecte Can Vies, tres Uns de Maig, vagues estudiantils, desallotjaments i, com diria W. Benjamin, on nosaltres només veiem una món de dades separades en realitat el que hi ha és un mateix cúmul de runes del mateix desastre que és aquest capitalisme.

3 anys a la rereguarda i acumulem molts errors per la nostra falta d’experiència, perquè volem arribar a tot arreu i, amb les forces que tenim, de vegades no podem.

3 anys a la rereguarda i per primera vegada en aquest conte antirepressiu, hem vist els mossos suar, destituir un Conseller d’Interior, un Director dels Mossos, un cap de la BRIMO, la retirada de les bales de goma i l’aparició dels números NOP a l’esquena dels antiavalots. És insuficient, és clar, però és més del que havíem tingut fins ara. Cal donar-nos victòries, i creiem que, entre totes, alguna cosa hem aconseguit.

3 anys a la rereguarda i hem procurat donar eines de cures psicosocials per totes nosaltres, i hem intentat fer d’aquesta una línia transversal a la rereguarda de les lluites.

3 anys a la rereguarda i com tot col·lectiu, després de tres anys de tanta feina sostinguda i imprevista, estem mirant d’obrir les portes per fer créixer i renovar la rereguarda de totes!

Estigueu atentes! D’aquí poc us convidarem a obrir i formar part de la rereguarda!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*