Agraïm a la campanya d’Objecció Fiscal la donació de 4.000 euros a la Caixa de Resistència de la Rereguarda

Rereguarda en Moviment volem donar les gràcies a la gent de la campanya d”Objecció Fiscal per donar a la Caixa de Resistència d’aquesta plataforma solidària contra la repressió 4.000 euros recaptats per la insubmissió fiscal que moltes catalanes han fet en la declaració de renda del 2013. Amb poc més d’un any de vida, rebre aquesta donació ens anima a seguir lluitant contra la repressió i la impunitat policials i defensar els drets i les llibertats polítiques.

Des de Rereguarda en Moviment, considerem que només amb la lluita constant i la desobediència civil a lleis injustes podrem canviar l’ordre establert, ple d’injustícies. La desobediència civil és una pràctica no violenta, conscient i política, contrària a una llei o a una autoritat considerada injusta o il·legítima, que la societat civil emprèn amb l’objectiu d’invalidar aquesta llei o ordre i inaugurar una nova legalitat i una nova realitat.

L’objecció fiscal a la despesa militar és una de les formes de desobediència civil: consisteix en no pagar la part proporcional dels impostos que es destinen directa o indirectament al ministeri de defensa o altres activitats de caràcter militar. Per tant, l’objecció i la insubmissió fiscal són pràctiques desobedients que ataquen directament una forma -ja caduca- d’entendre la democràcia, segons la qual, d’igual manera que es delega el vot, també es traspassen els impostos que paguem a l’Estat sense que les ciutadanes puguem decidir en quines polítiques volem col·laborar i en quines no. Mentre s’avança en noves formes de democràcia econòmica, l’objecció fiscal és un exemple magnífic per comprovar com la desobediència genera nous mecanismes solidaris que reinventen entre allò públic i comú; així doncs, esperem que la campanya es multipliqui per l’any que ve!

Davant aquest món injust, rebel·lem-nos i practiquem la desobediència en tots els fronts!
Amb el suport mutu esberlem la realitat i fem possible els altres mons tan necessaris!

Endavant desobediència!
Multipliquem l’objecció i la insubmissió fiscal!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*