Alfon llibertat! Concentracions 28D

Concentració a Barcelona, davant la Delegació del Govern Espanyol.

Concentració a Madrid, Puerta del Sol.

Concentració a Màlaga.

Concentració a València.

Concentració a Jerez.

Concentració a Logronyo.

One Response to Alfon llibertat! Concentracions 28D

 1. santi andaluz escrigué:

  El passat 27 de desembre a les 9,30 hores , mentre que es coneixia per la premsa que el Sr. Felip Puig no continuaria al capdavant de la Conselleria d’Interior, vàrem mantenir una entrevista amb el Sr. Manel Prats i Pelàez, director dels Mossos d’Esquadra.
  L’objectiu de l’entrevista era que ens respongués algunes preguntes sobre la intolerable agressió policial al nostre fill i mostrar-li la nostra disconformitat sobre alguns comportaments i protocols de la policia.
  Vàrem constatar que determinats aspectes continguts en l’informe policial de l’agressió a en Pau el 12 d’octubre a la plaça Universitat de Barcelona i a la posterior detenció, no reflectien la realitat dels fets o ometien aspectes fonamentals com ara, el comportament de la policia al CAP del Carrer Manso de Barcelona, on el Pau va ser atès per fer-li les primeres cures d’urgència de les ferides ocasionades per la policia, el subministrament de medicaments i la informació que se’ns va facilitar al familiars durant la detenció. El Sr. Prats es va comprometre a ampliar la investigació sobre aquests aspectes.
  Com evidencien clarament les fotografies que tant ell com nosaltres aportàvem i els informes mèdics ratifiquen, no va tenir més remei que admetre, per bé que sarcàsticament “que semblava que els policies van pegar una mica per damunt de la cintura”, un comentari que ens va semblar ofensiu i que tensà encara més l’entrevista, on també li vàrem recriminar alguns procediments que ens semblen intolerables, com els escamots de policies de paisà encaputxats, l’ocultació del rostre per part de la policia, l’ús de pilotes o bales de goma i la falta d’identificació de la policia.
  Sobre l’ incompliment de la policia de la resolució INT/1828/2004 sobre la incorporació i aplicació del codi d’ètica de la policia i el decret 217/2008 que obliga els policies a anar identificats i que ha motivat més de 147 requeriments del Síndic de Greuges en el darrer any, ens va assegurar que en sis mesos tota la policia, inclosos els antiavalots, anirien amb el TIP perfectament visible.

  Pensem que és un bon moment per insistir en les nostres reivindicacions atès que:
  • La negligència de la policia ha arribat a tal extrem, que s’ha posat de manifest públicament que tenen problemes de directrius, d’organització i de credibilitat.
  • Perquè hi ha una nova persona al front de la Conselleria d’Interior al que cal traslladar-li les nostres opinions i forçar una modificació sobre mètodes i compliment de protocols i normes de la policia.
  • Perquè és probable que el parlament discuteixi sobre l’ús de les pilotes de goma i la nostra opinió s’ha de fer sentir.
  Per tant, us proposem mantenir una reunió a finals de gener per organitzar una campanya amb el lema que va proposar l’Enricco de l’Associació Stop Bales de Goma
  “Nosaltres som les víctimes… I vosaltres qui sou?
  Un lema que ens sembla molt apropiat, perquè increpa directament a la policia sobre els seus mètodes opacs i les greus conseqüències per als ciutadans.
  Aquesta campanya podria iniciar-se amb una roda de premsa amb la presència de persones agredides per la policia o les seves fotografies reivindicat la transparència i la identificació en les actuacions policials ,l’abolició de les pilotes de goma i la desaparició de la violència policial.
  Esperem les vostres noticies.

  Gemma Ponseti i Santiago Andaluz

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*