Arasa a Judici, #StopImpunitat: concentració dilluns #18N 9:30h Ciutat de la Justícia

Tothom recorda els fets de plaça Catalunya del 27 de maig de 2011 amb la brutal agressió policial contra milers de persones exercint els seus drets de reunió i manifestació.

Milers de fotos, videos, testimonis (un allau de testimonis gràfics i sonors) van mostrar al món la realitat d’una actuació policial injustificable i desmesurada, amb un desplegament d’efectius que van fer ús de tota mena d’armes, porres extensibles prohibides i fins i tot de bales de goma – que els protocols defineixen com “l’últim recurs”, reservat per a casos de perill greu per a la integritat física dels agents o de tercers-.

Aquell dia només va perillar, i va patir en molts casos, la nostra integritat: centenars d’agressions (policials), material personal i informàtic destrossat, la plaça Catalunya convertida en escenari de violència (policial) gratuïta durant tot un matí. Drets polítics trepitjats, humiliacions, vexacions.

I després, les mentides: a la premsa, a l’opinió pública, als jutjats. Per part de responsables polítics i para-militars (Felip Puig, Manel Prat, etc.) que van actuar d’incitadors primer i d’encobridors després dels agents de la BRIMO i l’ARRO, cossos que van actuar amagant el rostre i la seva identificació.

57 persones vam decidir portar a judici els autors d’una sèrie de delictes que un estat democràtic consideraria gravíssims i intol·lerables.

En aquests dos anys i mig, després de les pallisses que vam patir aquell dia, hem hagut d’enfrontar-nos al desgast d’un procediment judicial farragós, ple d’obstacles i d’exigències. Un procès en el qual tant les víctimes com les seves advocades hem hagut de trobar i aportar proves, reconstruïr detalladament els fets, esperonar una burocràcia judicial  no interessada – un cop més – en esbrinar la veritat.

I ara s’hi afegeix la mofa. El judici de faltes contra el sots-inspector Jordi Arasa per la seva dedicatòria de cops de porra al periodista David Fernàndez és l’única resposta que el sistema sembla poder oferir a l’exigència de justícia de les persones massegades i de gran part de la ciutadania. Una resposta que, en cas de condemna, només es traduirà en una multa ridícula, molt inferior a les que ens imposen per manifestar-nos o fer una pintada.

La contundència amb la qual l’aparell judicial actua contra els vaguistes, les manifestacions de dissidència, l’ocupació de vivendes buides té com a contrapunt la impunitat més absoluta quan qui infingeix la lletra i l’esperit de la llei és la policia. Només podem constatar – com deia una frase del 15 M – que “no som anti-sistema,  és el sistema que és anti-nosaltres”.

Denunciem aquesta farsa i alhora anunciem la nostra voluntat de seguir lluitant per aturar l’espiral de violència institucional que, des d’aquell 27 de maig de 2011, ha provocat episodis amb nom propi Quintana, Cazorla, Benítez i que s’ha plasmat en una munió d’actuacions escandaloses i lliberticides amb les mentides, els encobriments (a la comissaria del Raval, de Les Corts), la derogació codi deontològic policial, l’aplicació grotesca de la llei antiterrorista als 5 de Sabadell…

Malgrat l’éxit aconseguit per Felip Puig en dotar Catalunya d’una policia que “fa por”  no ens rendim i convoquem a la manifestació del 14 N i a una concentració el dia 18 N davant la ciutat de la justicia (en minúscules) a les 9,30 h.

STOP IMPUNITAT!
Stop_impunitat_29M_DF_Arasa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*