#BertranLlibertat El periodista Bertran Cazorla és detingut i apallissat pels mossos d’Esquadra

El periodista Bertran Cazorla ha estat retingut gairebé 10 hores pel cos de Mossos d’Esquadra, i ha estat víctima d’agressions, insults i amenaces. A les 16.30h de la tarda, ha estat posat en llibertat amb càrrecs.

En declaracions a la sortida de la comisaria de les Corts que es poden veure en el següent vídeo de 15mbcn.tv, en Bertran ha anunciat que pensa denunciar els mossos d’esquadra per un delicte de maltractes i vexacions. La Directa, mitjà en el que col·laborava en Bertran, recull els detalls de la detenció i les declaracions del periodista.

Les mostres de solidaritat no s’han fet esperar i prop de 200 persones s’han concentrat al davant de la comissaria de les Corts, entre elles algunes companyes periodistes que venien de l’assemblea de Mitjans en lluita, la Coordinadora de treballadors i treballadores en lluita dels mitjans de comunicació de Catalunya. L’assemblea de Mitjans en Lluita demana una investigació, que s’aclareixin els fets i es depurin responsabilitats, ja que la versió dels Mossos d’Esquadra no coincideix amb la dels testimonis ni amb la de les fonts mèdiques. Fins i tot diversos partits demanaran explicacions sobre el cas i la compareixença del conseller d’Interior Ramon Espadaler i el director dels mossos d’esquadra Manel Prat.

Foto: Fotomovimiento

Foto: Fotomovimiento

Des de Rereguarda ens solidaritzem amb el que considerem una vulneració de drets humans com són la llibertat de premsa i la llibertat d’informació i exigim el total esclariment  de les mútiples contradiccions de les versions policials i que es retiri de l’exercici de les seves funcions els mossos que han agredit en Bertran.

Aquest cas és un més en el llarg historial d’agressions i comportament violent dels mossos que posa de manifest la impunitat amb la qual es comporta sistèmicament el cos dels Mossos d’Esquadra. En paraules del propi Bertran: “aquest cop han tingut mala sort pq sóc periodista, però el que és inquietant és que a la comisssaria de Nou de La Rambla poden haver apallissat qualsevol”.

Fuit de les falsetats difoses per les notes del Departament d’Interior sobre el seu cas, Bertran Cazorla ha comentat que estudiarà bé el que s’ha dit en elles i no descarta emprendre accions legals per difamació.

#BertranLlibertat #PremsaLlibertat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*