Comunicat de Som27M de cara la Vaga General del #14N

Vivim un context d’enorme violència estructural: atur, pobresa, desnutrició infantil, tisorades en drets i serveis bàsics, desnonaments que ja massa cops empenyen al suïcidi, milions de persones que han vist precaritzades les seves vides en els últims anys.

El consum de luxe, així com la distància entre les franges riques i les pobres de la societat creix de manera insultant i s’intenten imposar visions cada cop més esbiaixades del dret, mentre la resistència pacifica esdevé diana dels redactors de la reforma del Codi Penal, la inducció al suïcidi perd la consideració de delicte si l’inductor és la banca…. (art. 143.1 del C. P.) 

La resposta de la societat ha estat en aquest període tan massiva com continguda. Manifestacions, protestes, iniciatives en nombrosos àmbits han intentat posar fre a aquesta davallada de drets i a la descomposició social.

Des dels governs la resposta ha estat de repressió policial. Desproporcionada i dirigida a aplicar, també en el camp dels drets civils, la política de retallades salvatges i defensa dels privilegis d’una minoria que estan aplicant en el terreny econòmic.

Detencions (140 després de la darrera vaga general), pallisses, identificacions massives, provocacions, centenars i potser milers de multes i sancions administratives per participar a concentracions i reunions, persones ferides molt greument, ús d’armes letals i indiscriminades (pilotes de goma i gasos lacrimògens), propostes de modificació del codi penal per castigar també la desobediència civil.

Exigim a la conselleria d’interior que abandoni l’actitud agressiva, desafiant, provocadora i amenaçadora que ha mantingut fins ara envers la protesta social, i que s’abstingui d’ incrementar el nivell de la tensió als carrers, places i llocs de treball de Catalunya.

Nosaltres tenim unes demandes molt concretes que adrecem públicament al govern català i als responsables policials:

1. Que no es saltin les seves pròpies lleis

2. Que revisin les actuacions i les pràctiques que afecten drets fonamentals

3. Que s’adaptin amb seny a la realitat actual

1. Exigim en primer lloc que els mossos d’esquadra duguin identificació: la negativa reincident a dur el TIP per part dels antiavalots només respon a la voluntat de garantir un statu d’impunitat més propi d’una guàrdia pretoriana que d’una policia d’un estat democràtic. També denunciem l’incompliment dels protocols en l’ús de les armes. 

2. Exigim la retirada  de gasos lacrimògens i piloteres; Que s’aturin les provocacions físiques i verbals dels agents antiavalots i que se sancionin als que mantinguin aquestes actituds; Que es replantegi l’ús de policies “secretes” que sovint contribueixen a exasperar les tensions; Que s’abandoni la pràctica d’identificació rutinaria i massiva, així com la imposició de multes i sancions administratives desmesurades i sovint arbitràries que s’utilitzen com a mètode de represàlia i per limitar l’exercici de drets bàsics de reunió i manifestació; també exigim que no es dificulti la tasca de les persones, periodistes o ciutadans, que recollin testimonis gràfics de les actuacions policials.

3. Recordem en tercer lloc a la Conselleria d’interior que  el dret de vaga ha de ser protegit  i que per tant hauria de destinar  recursos i personal a la investigació i persecució dels milers de casos de xantatge, amenaça i coaccions diverses que s’estàn produint en nombroses empreses per condicionar la lliure decisió dels seus treballadors. 

Mentre no hi hagi aquesta tutela efectiva per part de les institucions els piquets seran una eina imprescindible i qualsevol criminalització dels mateixos haurà de considerar-se una manipulació despreciable i una limitació autoritària. 

Després de tot un mandat del Puig en el qual la conselleria ha fet tot el possible per incrementar les tensions socials, considerem que en un marc com l’actual el paper de la policia – el proper dia 14 – hauria de consistir en no exasperar reaccions  naturals de la societat crispada per la violència que patim i no actuar com a generadora de conflictes.

Nosaltres com a Som27m hem estat víctimes directes de la violència policial injustificada. Exigim que parin.

Som27M

+ info: http://som27m.wordpress.com/ 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*