Cop judicial al model de política repressiva de Cristina Cifuentes

Jutge estima el recurs d’un manifestant multat i condemna la Delegació del Govern de Madrid

La sentència que es va difondre ahir del jutjat del Contenciós-Administratiu nº 20 de Madrid estima el recurs contra la sanció de 300 euros rebuda per participar a una manifestació. És més, el jutge considera que s’ha vulnerat el dret fonamental a la presumpció d’innocència amb les identificacions massives, i condemna a la Delegació del Govern de Madrid, com a part demandant, a pagar les costes judicials. Aquesta és una bona notícia per a totes les que lluitem contra la repressió, doncs amb aquesta sentència s’ha guanyat una batalla legal que hauria de reforçar el dret a manifestar-se i assentar jurisprudència.

El manifestant en qüestió participava el 27 d’abril de l’any passat en una concentració no comunicada a la Puerta del Sol en suport a les detingudes pel “sabotatge” al metro de Madrid en resposta a l’encariment dels preus -el “tarifazo”-, quan va ser víctima d’una identificació massiva i arbitrària, habituals per part de la policia nacional i les autonòmiques en concentracions i manifestacions. El discurs habitual de la delegació de Govern de Madrid, com el de molts mitjans, dóna ales a la interpretació restrictiva del dret a manifestació, segons la qual tota concentració no comunicada és il·legal i, per tant, qualsevol pot ser identificat i sancionat per participar-hi. En canvi, el tribunal dóna més credibilitat a la versió dels fets del demandat que no a la presentada per la Delegació.

Aquesta sentència és la primera dels molts recursos presentats a les més de 1.000 sancions que, segons va comunicar ahir la Comissió Legal Sol del 15M de Madrid, acumulen per fets anàlegs. En cap moment els companys i companyes de Madrid han tingut por de manifestar-se i sortir al carrer, tot i patir constantment identificacions i multes basades en denúncies falses que no s’aguanten de peu. De fet, Legal Sol va presentar en maig 40 demandes contra les sancions indiscriminades a manifestants del 15M i altres moviments socials que esperen que es resolguin també positivament.

Des de Rereguarda en Moviment volem felicitar a les companyes de LegalSol per la seva important tasca i haver obtingut aquesta victòria en la defensa de les llibertats polítiques i els drets fonamentals de les persones. I com elles exigim que la Delegació del Govern de Madrid arxivi d’ofici els procediments sancionadors oberts i ho fem extensible a Catalunya i a altres territoris de l’Estat. Ja fa un temps que a la Rereguarda venim denunciant les identificacions arbitràries amb finalitats coercitives amb accions com ara la campanya de desobediència No Ens Identifiquem, que exigeix acabar amb la pràctica policial sistemàtica abusiva de no identificació dels agents.

Un cop més queda comprovat que si ens defensem de forma solidària i col·lectiva, podem parar els seus cops, guanyar judicis i seguir avançant. I així seguim i seguirem. Perquè no podran amb nosaltres i la repressió no ens aturarà!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*