Curs de Capacitació en la defensa dels Drets Humans, prevenció i denúncia de la tortura (4 de març-25 de maig)

Curs d’extensió universitària

Capacitació en la defensa dels Drets Humans, prevenció i denúncia de la tortura

Organitzen: Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la UB amb el suport de la Comissió de Defensa dels drets de la persona del ICAB y la Coordinadora para la Prevenció y Denuncia de la Tortura.

 

Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona

Reconeixement de crèdits de lliure elecció i d’hores de treball autònom per estudiants.

 

PROGRAMA

BLOC I

 1. La defensa dels Drets Humans a l’actualitat. Mirades, perspectives i desafiaments. DIMARTS 4 DE MARÇ.Iñaki Rivera Beiras, professor de la UB i director de l’OSPDH. Andrés García Berrio, advocat i membre de l’ OSPDH.
 2. La defensa dels Drets Humans des d’una perspectiva feminista. DIJOUS 6 DE MARÇ. Col·lectiu Eines.
 3. La sociologia jurídic-penal davant els crims d’estat i el dany social. DIMARTS 11 DE MARÇ. Alejandro Forero, professor UB i membre de l’OSPDH.

BLOC II

 1. La denúncia de vulneracions de Drets humans a l’espai públic i comissaria. DIJOUS 13 DE MARÇ. Laia Serra, advocada i membre de la comissió de defensa dels drets de la persona i el lliure exercici de l’advocacia- ICAB.
 2. La denúncia de vulneracions de drets humans als centres penitenciaris. DIMARTS 18 MARÇ. Lluïsa Domingo, advocada i membre de la comissió de defensa dels drets de la persona i el lliure exercici de l’advocacia – ICAB.Andrés García Berrio, advocat i membre de l’ OSPDH
 3. El Tribunal d’Estrasburg i les vulneracions de Drets Humans davant organismes internacionals. DIJOUS 20 DE MARÇ. David Bondia, professor de la UB i director de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.
 4. Una especial mirada a la protecció dels Drets Humans dels menors. DIMARTS 25 DE MARÇ. Pablo Jimenez, membre de l’associació ASAPA.
 5. La denúncia de vulneracions de Drets Humans en els processos migratoris. Una anàlisi especial dels Centres d’Internament d’Estrangers. DIJOUS 27 DE MARÇ. Xavier Muñoz, advocat i membre de l’OSPDH. Cristina Fernández Bessa, advocada i membre de l’OSPDH.
 6. Les vies parlamentàries per a la protecció dels Drets Humans. DIMARTS 1 D’ABRIL. David Fernández, periodista i diputat al parlament de Catalunya. Membres de l’associació Stop Bales de Goma.
 7. Estratègies comunicatives davant vulneracions de Drets Humans. DIJOUS 3 D’ABRIL. Membres de 15mbcntv. Jesus Rodriguez, periodista i membre de La Directa.
 8. Cas pràctic. La denúncia de vulneracions de Drets Humans. DIMARTS 8 D’ABRIL. Andrés García, advocat i membre de l’OSPDH. Xavier Muñoz, advocat i membre de l’OSPDH.

BLOC III

 1. La prova de la tortura i maltractaments: El Protocol d’Istanbul. DIJOUS 10 D’ABRIL. Olga Casado, metgessa i membre de l’Associació Memòria contra la tortura.
 2. Taller: La mirada psicosocial en la defensa dels Drets Humans. DIVENDRES 11 D’ABRIL*. Col·lectiu de professionals de l’àmbit psico-social: Ordint La Trama
 3. Conseqüències psicològiques i socials de la tortura a nivell individual, familiar i social. DIMARTS 22 D’ABRIL. Membres del centre EXIL.
 4. La intervenció psico-social amb víctimes de tortura sexual. DIJOUS 24 D’ABRIL. Ohiana Barrios, psicòloga de l´associació Jaiki Hadi.

BLOC IV

 1. Experiències de resistència i resiliència davant vulneracions de Drets Humans i tortura. Mariana Huidobro,José Solis, y Ester Quintana.
  Taula rodona organitzacions. La lluita contra la impunitat i per la defensa dels Drets Humans. Estat de la qüestió, estratègies i desafiaments.
  Sopar i actuació.
  DIVENDRES 25 DE MAIG*

* Sessions realitzades a l’espai La Flor de Maig. C/Doctor Trueta, 195. Barcelona. La resta seran a la Facultat de Dret de la UB.

 

Informació e inscripció:

Escola de Postgraus Facultat Dret T. 93 402 01 29 o al mail curso.prevenciontortura@gmail.com || Preu: 75 €

Horari:

Dimarts i dijous de 19 a 21h.

poster2_peke

 

 dins2_peke

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*