Europa ho ha de saber! (acte unitari, dimecres 6 de juny, UB Raval)

Nota de premsa de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH)

Associacions de drets humans, entitats civils i col·lectius socials enllesteixen aquesta setmana la presentació, davant el Comité per a la Prevenció de la Tortura i Altres Maltractes o Penes Inhumanes o Degradants (CPT), d’un extens informe que detalla la deriva penal, policial i repressiva contra la dissidència que es viu a Catalunya des de 2011. L’informe clou amb una demanda explícita per a que l’organisme del Consell d’Europa que vetlla per la salvaguarda dels Drets Humans obri una investigació oficial, requereixi informació addicional a tots els agents implicats i implementi una visita oficial a Catalunya que analitzi i abordi les respostes policials davant les protestes contra la crisi.

L’Informe “Criminalització de la disidència, expansió del sistema penal i situacions d’abús policial com a respostes davant la situació de crisi econòmica a Catalunya” ha estat elaborat per l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH) de la Universitat de Barcelona. Serà presentat aquest dimecres 6 en roda de premsa oficial al Col·legi de Periodistes de Catalunya.  Hi intervindran el professor Iñaki Rivera, l’economista Miren Etxezarreta i el periodista David Fernàndez.

Acompanyant la presentació de l’informe, l’Aula Magna de la UB Raval acollirà el mateix dimecres al vespre un acte unitari organitzat pel Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials (GRECS) de la UB. L’acte aplegarà diferents sensibilitats socials, sota el títol  “Europa ho ha de saber!”, i hi prendran part, entre d’altres, August Gil Matamala, Josep Maria Terricabras o Carlos Jimenez Villarejo. Estaran acompanyats per Laura Gómez -secretària d’Organització de la CGT de Barcelona- i Isma Moreno: tots dos van estar empresonats arran de la passada vaga general del 29M. 

Gràcies com sempre.

Roda de Premsa | Presentació de l’informe
Dimecres 6 de juny, 11.30 hores
Col·legi de Periodistes de Catalunya

Rambla de Catalunya, 10 · Sala d’Actes
Amb Iñaki Rivera, Miren Etxezarreta i David Fernàndez

A les 19:00h, acte unitari a l’ Aula Magna de Facultat de Filosofia i Geografia i Hitòria de la Universitat de Barcelona (carrer Montalegre, 6)

EUROPA HO HA DE SABER! 

Conseqüències de tensar la llei.

La criminalització de la dissidència i abusos policials a Catalunya.

La crisi econòmica està sent acompanyada de l’enduriment de les polítiques i pràctiques punitives que posen els drets fonamentals en perill. Augmenta de la persecució de la protesta, proliferen nous i vells discursos criminalitzadors i s’agreugen les violacions de drets humans. Un informe elaborat per l’OSPDH, i subscrit per la societat civil, denuncia aquest context al comitè Europeu per la Prevenció de la Tortura i els Tractes Inhumans i Degradants.

Presentació informe:

Andrés García Berrio (Co-autor de l’informe) (OSPDH)

Participen:

Laura Gómez (CGT)

Isma Benito (AEP)

Fernándo González Placer (GRECS)

August Gil Matamala (ADVOCAT AED)

Carlos Jiménez Villarejo (Ex fiscal Anticorrupció)

Josep Maria Terricabras (Catedràtic de Filosofia, UDG)

Rereguarda (Plataforma Solidària contra la repressió)

Interludis poètics amb:

Accidents polipoètics

Poetas furtivos y ocasionales

David Caño

Francis García Collado

Noel Tatú

Acte organitzat per:

Observatori del Sistema Penal i el Drets Humans, OSPDH

Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials, GRECS

L’Acte  es retransmetrà en directe via internet a través del canal http://bambusser.com/channel/ovq

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*