Ja n’hi ha prou! Onada repressiva en forma de multes!

La repressió augmenta també amb mètodes menys visibles que els cops de porra i els empresonaments, mitjançant penes-multa i sancions administratives. Aquestes multes econòmiques suposen un mal de cap -i a la butxaca- de molts activistes socials; a més, del sentiment de frustració i ràbia que et pot fer sentir ser penalitzat econòmicament quan lluites per la justícia social i per drets i llibertats col·lectives.

En les darreres setmanes hem detectat un increment notable en el nombre de multes que estem sofrint els que prostestem, desobeïm, dissentim de l’ordre preestablert, i portem la lluita al carrer, a l’espai públic, a la xarxa, a tot arreu. Estem vivint una onada de repressió en forma de multes, la qual no és tan espectacular i atractiva per als grans mass-mèdia -sempre àvids de sang i carnassa sensacionalista-, i, per tant, és silenciada i invisibilitzada per a la gran majoria de la gent. En comptes de colpejar-nos a cops de porra, ho fan amb silenciador, amb paper i bolígraf. I no pensem resignar-nos-hi de braços creuats.

Aquesta forma de repressió és també absolutament intolerable, i suposa una violació flagrant dels drets civils i les llibertats polítiques. No podem permetre que l’estratègia de la por, de l’amenaça de les multes, d’emmarronar-nos individualment amb sancions administratives i penes-multa, freni els passos endavant que estem decidides a fer. No tenim por: no estem soles, i sabem que la nostra millor arma és la solidaritat.

Des de la Reregurda seguirem de prop aquesta qüestió i seguirem visibilitzant aquestes formes de repressió menys visibles però igualment doloroses i danyines.

Per tal d’estar millor informats, us passem un dossier fet l’any passat per l’Assemblea Social Guinardó-Can Baró:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*