Manifest de Pau i Democràcia davant la detenció de membres d’Herrira: concentració demà dimarts #1O 19:30 Delegació del Govern de Barcelona

Avui, dilluns 30 de setembre, La Guàrdia civil ha detingut un mínim de 18 persones de ‘organització Herrira. A més, l’Audiència Nacional ha decretat el bloqueig dels comptes corrents, la suspensió de les seves xarxes socials i presència a Internet, i ha efectuat un registre forçat a diverses seus de l’organització. Cal recordar que Herrira va néixer en el marc del nou context polític que s’ha donat a Euskal Herria, i té com a objectiu principal generar noves dinàmiques de superació del conflicte violent, i específicament pel que fa a la situació social, jurídica i política dels presos i refugiats polítics.

Desactivar les mesures d’excepció que actualment s’apliquen als i les preses polítiques basques, entre elles la dispersió, el manteniment de la cadena perpètua, el manteniment d’empresonats amb enfermetats greus o les polítiques d’aïllament a què estan sotmesos els presos i les preses, així com l’allargament de la pena mitjançant l’anomenada doctrina Parot, són algunes de les greus vulneracions que Herrira denuncia. Tan sols fa uns mesos Pau i Democràcia vam acollir la iniciativa Egin Dezagun Bidea, dinamitzada precisament per Herrira, que va en la direcció de facilitar una sortida democràtica a les conseqüències del conflicte basc.

Així, Pau i Democràcia, davant aquestes detencions realitzades avui volem manifestar:

• La nostra solidaritat amb Herrira, una organització que treballa per superar la situació política actual, especialment en l’apartat de defensa dels drets polítics, socials i jurídics de presos i refugiats bascos.

• Entenem que la feina i reivindicacions d’Herrira s’emmarquen en l’àmbit de la més estricta defensa dels drets humans aplicada a les conseqüències del conflicte basc. Els drets polítics i socials dels presos i preses són irrenunciables en un context democràtic.

• Constatem que aquestes detencions van en la línia oposada a la resolució democràtica i d’un conflicte que és polític, i que com a tal s’ha de tractar. L’estat espanyol està demostrant que no només està disposat a fer passes per aconseguir una sortida democràtica al conflicte basc, sinó que ens temem que el vulgui fer tornar a ressorgir.

• Condemnem la detenció injustificada i arbitrària als membres d’Herrira, i en demanem l’alliberament immediat per part de la judicatura estatal. Estarem amatents a qualsevol vulneració dels drets fonamentals als detinguts i en realitzarem la denúncia.

• Fem una crida a la societat civil i política catalana perquè mostri el seu rebuig a que vulneri els drets fonamentals de les persones i organitzacions que treballen en l’àmbit de la Pau, la democràcia i la resolució del conflicte basc.

• Finalment, convoquem a una concentració de rebuig a les detencions, el dimarts dia 1
d’octubre a les 19’30 davant la Delegació del govern central (C/Mallorca, 278).

Plataforma Pau i Democràcia
30 de setembre de 2013

Telèfons de contacte.
Ricard Vilaregut: 619707896
M. Gabriela Serra: 650956280

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*