Nota de premsa del col·leciu Som27M sobre l’absolució de Jordi Arasa pel desallotjament de plaça Catalunya

La justícia confirma el mur d’impunitat imposat després del desallotjament de Plaça Catalunya

El Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Barcelona ha emès una sentència absolutòria en el Judici de Faltes que va tenir lloc el 18 de novembre en el que el diputat de la CUP, David Fernández, acusava Jordi Arasa, Sots-Inspector de les ARRO (Àrea de Recursos Operatius) d’haver-lo agredit repetidament mentre es trobava assegut a terra, fet que va causar-li diverses lesions a la cama. Això va succeïr a la Plaça Catalunya el 27 de maig de 2011.

Pel que fa aquesta sentència, el col·lectiu de querellants pels fets del 27M, que agrupa 57 persones, vol manifestar que:

–         Aquesta sentència confirma el mur d’impunitat amb què s’han trobat des del primer moment pel que fa els greus fets del 27M en el què el Departament d´Interior va decidir dissoldre per la força una reunió pacífica, afectant greument el dret de reunió i manifestació de les persones que es trobaven allà. Es tracta d’una intervenció policial ordenada per l’exconseller d’Interior, Felip Puig; per l’actual Director General de la Policia, Manel Prat, i executada pel Comissari Joan Carles Molinero des de la sala de comandaments. A Plaça Catalunya, la intervenció va ser executada pel Sr. Antoni Antolín i els comandaments de la BRIMO i de l’ARRO (José Miguel Hermida i Jordi Arasa, respectivament). Aquestes persones van ser responsables de les múltiples agressions físiques, vexacions i atacs contra la integritat moral que van produir-se el matí del 27 de maig de 2011. Aquesta situació va causar l’estupor d’amplis sectors de la societat i va escandalitzar la comunitat internacional.

–         Afirmem que és alarmant la impunitat que ha envoltat aquesta actuació tan greu perquè 1/ cap dels MMEE que va intervenir a l’actuació ha estat expedientat ni sancionat per la Conselleria d´Interior, 2/perquè el Ministeri Fiscal, enlloc de defensar el principi de legalitat, ha actuat com un advocat defensor dels càrrecs i agents imputats, 3/perquè el Jutjat d’Instrucció no ha dut a terme una investigació profunda i eficient sobre els fets, i 4/perquè després de molts anys d’obstacles, només un dels casos d’agressió va arribar a judici el 18 de novembre passat i l’agent que va agredir de manera brutal a 7 querellants com a mínim i va causar pànic entre les persones congregades, ha estat absolt de l’únic judici de faltes que s’ha incoat de moment, malgrat haver quedat acreditada la seva autoria i l’ús abusiu de la força que va emprar davant una situació de desobediència pacífica.

–         Entenem que la situació policial que pa portar al desallotjament de Plaça Catalunya, així com el mur d’impunitat aixecat al seu voltant, explica els excessos i abusos posteriors que s’han produït dins les MMEE, ja que des de el poder judicial, el ministeri fiscal i el Departament d´Interior s’ha avalat una actuació policial que no té cabuda en un Estat de Dret.

Recordem que el procés iniciat pels 57 querellants segueix en marxa i seguirem lluitant per la justícia i contra la impunitat davant els tribunals de l’Estat i, en cas necessari, davant els Tribunals Europeus de protecció dels Drets Humans. Sabem que aquest procés ha estat envoltat fins ara d’una impunitat institucional, però no d’una impunitat social perquè són moltíssimes les persones, entitats de Drets Humans i socials i organitzacions que denuncien el que va passar a la Plaça Catalunya i lluiten quotidianament contra la impunitat.

27 de Novembre de 2013

Col·lectiu Som27m – Grup de 57 querellants pel desallotjament de Plaça Catalunya

Contacte per la premsa:

–         Andrés García Berrio (Advocat de la Querella – 638 33 63 83)

–        Anna Masllorens Ferré (Querellant – 655758155)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*