Nous judicis per les encausades de l’1 de maig de 2011. Prou muntatges policials!

Ja fa gairebé 4 anys des de que, arran les jornades reivindicatives del 29 de Setembre del 2010, 22 de Gener i l’1 de maig del 2011, vam patir una onada repressiva durant la qual un total de 63 persones van a ser detingudes. A la vaga general del 29S 43 persones van ser arrestades de forma arbitrària i indiscriminada. El 22 de Gener de 2011, 422 persones són identificades després del desallotjament dels cinemes de Via Laietana que havien estat ocupats com a Casa de la Vaga, per a la convocatòria prevista de vaga el 27 de gener. Durant les identificacions es van produir nombrosos cops i humiliacions.

L’1 de maig de 2011 durant la manifestació que tancava la jornada reivindicativa pel dia de la treballadora i el treballador 20 persones més van ser detingudes durant la brutal càrrega policial i, fins i tot, foren colpejades tot i estar ja reduïdes al terra. Posteriorment algunes d’aquestes persones foren també humiliades i torturades a la comissaria de Les Corts.

Revisant els judicis i les sentències hem pogut comprovar com el testimoni dels Mossos d’Esquadra es considera una prova contundent per establir sentències condemnatòries desmesurades i multes desorbitades, malgrat que el seu testimoni sigui contradictori, poc coherent, i hi hagi altres testimonis que el contradiguin.

Per tot això volem denunciar la total vulneració dels nostres drets fonamentals, el dret a la presumpció d’innocència i el dret d’autodefensa, tant en el moment de la detenció com a la comissaria.

D’aquestes jornades reivindicatives encara queden tres casos oberts per l’1 de maig, pels quals demanen a les acusades entre un i quatre anys i mig de presó per una sèrie de fets que se’ls imputa i que formen part de tot el muntatge policial que van posar en marxa.

Demanem l’absolució de les encausades, així com la tots els companys i companyes detinguts i encausats en les últimes mobilitzacions, i l’obertura de diligències per l’esclariment de les denúncies de tortures. Volem mostrar també la nostra solidaritat amb les persones preses.

Propers judicis a la Ciutat de la Justícia:

11 de febrer a les 12h.

4 de maig a les 10h.

Grup de Suport als encausats del 29S, 22G, 1 de Maig

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*