Nous vídeos mostren la pallissa de mort dels Mossos d’Esquadra a Juan Andrés Benítez

La versió policial de la detenció de Juan Andrés Benítez, el qual va morir la matinada del 6 d’octubre a l’Hospital clínic, es desmunta totalment amb la publicació avui del diari El País de dos vídeos enregistrats per veïns del carrer Aurora. La jutgessa del cas ja té en el seu poder aquests vídeos i ha demanat identificar els vuits agents que clarament colpegen reiteradament al Juan Andrés.

En els vídeos es veu clarament com 4 agents dels mossos propinen una brutal pallissa a en Juan Andrés, que es troba a terra i de qui només podem veure’n els braços o cames en breus moments, davant la incrèdula mirada dels vianants. Arriba una ambulància al fons. Un dels agents els fa marxar, inclús seguint un veí fins la seva porta, i immediatament després arriba un cotxe patrulla a tota velocitat per a fer desaparèixer tots els testimonis per encobrir un ús brutal i excessiu de la força. Els crits de dolor de la víctima es poden sentir clarament.

Aquesta és la pallissa que la versió oficial nega mentre els veïns coincidien en denunciar. Veient aquestes imatges és evident que culpar dels cops i la mort de Juan Andrés a la petita baralla veïnal anterior o a un possible intent d’autolesió és un cas més de cinisme i impunitat policial.

Tant els mossos agressors com els que hi eren a la vora han ocultat la veritat del que va passar fins ara, i consten visites intimidatòries dels mossos a les veïnes per forçar-les a esborrar tot enregistrament del que va succeir. Alguns materials sí van ser eliminats per por a les represàlies policials. Però, com podem assegurar ara, no van aconseguir fer desaparèixer tots els vídeos que aquella nit van enregistrar com van donar una pallissa de mort a Juan Andrés Benítez.

Recordem que els sindicats policials, el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-CCOO) i el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), van emetre comunicats defensant l’acció dels mossos, a més de fer insinuacions discriminatòries relatives a l’estat serològic de la víctima. També els donaven tot el suport legal que necessitessin. S’hauran de veure les cares amb l’acusació particular, interposada per la germana de Juan Andrés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*