Posició de Rereguarda en Moviment en relació a la situació política que viu Catalunya

No-estas-solaDavant de l’actual onada repressiva, l’atac generalitzat a les llibertats col·lectives i individuals mogut pel govern i institucions de l’estat espanyol contra un amplíssim sector de la societat catalana.

Davant de l’absolut menyspreu de les més elementals normes que haurien de regir una democràcia formal, amb: intimidació, assetjament, identificació, persecució judicial i policial de càrrecs electes, periodistes, mitjans de comunicació, gestors d’internet, ciutadanes.

Davant de l’estat de setge no declarat que PP i els seus còmplices estan imposant a Catalunya.

Des de Rereguarda en Moviment expressem la nostra ferma posició de respondre, com sempre hem fet, amb solidaritat cap a les persones represaliades pels seus posicionaments i idees polítiques, i amb la resistència activa i col·lectiva al carrer per defensar els nostres drets i llibertats.

Amb el mateix convenciment, recordem que aquest clima de por i repressió no és cap novetat per a moltes persones que en els últims anys han estat víctimes – amb judicis, multes, identificacions, segrestos d’urnes, agressions físiques amb lesions i mutilacions, muntatges policials i judicials, criminalització mediàtica, detencions i empresonaments, prohibicions de reunió i manifestació – de l’aplicació de lleis lliberticides i injustes que n’han limitat o conculcat els drets polítics. Els seus delictes? Manifestar-se i lluitar en la defensa del dret a l’habitatge, a la sanitat, a una feina digna, a una educació de qualitat i per a tothom, o oposar-se a les agressions al territori, a les estafes bancàries, al racisme, a les retallades en despesa social; en definitiva, lluitar per una societat més justa, més lliure i més solidària.

És per això que, tot reivindicant aquí i ara la il·legitimitat de les actuacions o posicionaments que provenen, en aquest cas, de l’Estat Espanyol, emplacem a: partits, a administracions públiques i a les organitzacions socials que promouen l’ampli moviment català de desobediència per l’autodeterminació, a actuar per aconseguir:

– la retirada de la Generalitat (o ajuntaments) com a acusació particular en tots els judicis contra activistes socials o sindicalistes,
– la depuració dels cossos policials dependents de les administracions catalanes dels elements involucrats en violacions de drets civils i humans,
– la cancel·lació de les multes i sancions administratives imposades per aquests cossos en el marc de mobilitzacions laborals o socials,
– la dissolució dels cossos d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana, punta de llança de la repressió policial de la dissidència al carrer.

Per concloure, considerem que aquestes decisions polítiques serien un bon – i necessari – començament per caminar honestament cap a una societat una mica més justa i lliure.

La desobediència és el camí
La solidaritat la nostra millor arma
#MaiMésSoles

19 de setembre del 2017
Rereguarda en Moviment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*