Radiografía de la Rereguarda, jornades obertes i traspàs

Rereguarda en Moviment és el que va començar essent una plataforma de diferents tipus de col·lectius i persones afectades per les detencions i processos judicials derivats de la repressió de les protestes dels darrers anys del periode encetat per la crisi al 2008. Els múltiples casos de vulneració dels drets humans per part dels cossos de seguretat de l’Estat i la impunitat que els encobria, dispararen la necessitat de col·lectius que es dediquessin a denunciar-los i combatre’ls en diferents terrenys. Nosaltres, hem intentat generalitzar la solidaritat composant les eines jurídiques, econòmiques, comunicatives i psicosocials existents i creant-ne de noves.

D’ençà, els cops de la repressió s’han difuminat en l’escena pública, com si s’haguessin suavitzat en les violències més impactants que anys enrere ens cridaven tant l’atenció. No obstant, la necessitat de dinàmiques i tècniques d’autodefensa són més necessàries que mai, davant l’aprovació de la Llei Mordassa i les contrarreformes del Codi Penal o la Llei d’enjudicament Criminal, atacs lliberticides als drets fonamentals i civils. De la mateixa manera, s’apropen altres cicles de mobilització popular en els que estem segures hi haurà la mateixa quantitat de repressió, o més, si no amb les mateixes formes però d’igual intensitat.

Mentrestant, a la Rereguarda ens hem anat quedant poques persones. Després de períodes de reflexió i molta feina solidària que ens ha deixat exhaustes, avui estem com estem perquè no ens hem sabut cuidar.

Però ja que en el seu moment vam crear aquesta eina, ara no ens complauria deixar-la perdre’s sense fer l’esforç de traspassar-la amb seva experiència acumulada i el capital simbòlic adquirit. És per això que obrim el col·lectiu a tota aquella persona que vulgui treballar activament en la defensa de les nostres companyes de lluita, i per a vigilar a qui ens vigila denunciant tota vulneració de drets humans comesa pels cossos de seguretat.

Ara fem aquestes jornada de formació per a dotar-nos de noves eines i enriquir-nos amb alguns debats que ens semblava interessant plantejar per a la reflexió col·lectiva. Us convidem a participar-hi i a sentir-vos-ho tant vostre com nostre.

El dissabte 28 al matí parlarem de les tècniques de defensa de les companyes represaliades des d’una perspectiva feminista. Vindran companyes del grup de suport de les encausades per el setge al Parlament i des del país Basc ens explicaran les experiències en els murs humans en cas d’ingrés forçat a presó. Farem un dinar per a tothom i havent menjat parlarem sobre la proposta a nivell estatal d’una Amnistia Social, acompanyada de l’experiència d’un company que visqué el moviment d’insubmissió al servei militar obligatori. Finalment farem una assemblea per a explicar la situació actual del colectiu Rereguarda i on les interessades en participar-hi podeu venir a discutir i treballar. A partir d’aquí, la continuïtat d’aquest espai dependrà de les que vinguin a prendre’n el relleu aquest dia.

baner_rereguarda-1006x250

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*