Rereguarda en Moviment en la recollida de la donació de 4.190 € de la campanya d’Objecció Fiscal

donacio_SIOF_2013El dimecres 20 de novembre companyes de Rereguarda en Moviment van assistir a l’acte de lliurament de donacions per part del Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal (SIOF) a diferents organitzacions i col·lectius socials. Enguany la campanya per l’Objecció Fiscal ha aconseguit 38.395 €, els quals s’han desviat a més de 60 entitats. Entre els projectes triats pel SIOF, junt a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i la Fundació Ateneu Sant Roc, estava Rereguarda en Moviment. Les tres organitzacions hem rebut 4.190 €. Els diners que ens han donat a nosaltres passaran a la Caixa de Resistència per lluitar contra la repressió, defensar els nostres drets i llibertats i no deixar a cap companya de lluita sola. El fet de ser una de les organitzacions escollides, sent nosaltres tant joves i encara amb tan camí per recórrer, ens anima a seguir construint una plataforma solidària antirepressiva perquè ningú estigui mai més soles! Seguim!

NOTA DE PREMSA DEL SIOF

Aquest any 2013, el Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal (SIOF) a la despesa militar ha donat suport a tots els objectors i objectores en l’exercici de desobediència fiscal a la militarització i l’armamentisme en el moment de fer la declaració de la renda i ha permès desviar una part dels seus impostos a entitats que treballen per la construcció d’una cultura de pau.

El SIOF ha comptabilitzat enguany 337 objectors i objectores fiscals a la despesa militar a Catalunya, desviant en conjunt 38.395 euros a més de 60 organitzacions i col·lectius socials. Aquest any 2013 les entitats proposades com a projecte propi del SIOF van ser tres: la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH), Rereguarda i la Fundació Ateneu Sant Roc. Cadascuna d’aquestes entitats ha rebut 4.190 € de l’objecció fiscal a la despesa militar. 

L’acte d’entrega de la donació per part del SIOF a les entitats receptores dels diners es realitzà el 20 de novembre a les 19 hores, a la seu de Justícia i Pau.

L’objecció de consciència a les despeses militars o Objecció Fiscal és un acte de desobediència civil, és la negació a col·laborar amb l’Estat en la preparació de les guerres i en el manteniment de l’estructura militar. Es tradueix en desobediència activa en el moment de realitzar la declaració de la renda a través del desviament a entitats socials de la part de l’IRPF que es correspon a la despesa militar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Connect with Facebook


*